Proiect OvidiuRo – Citește 100 de povești

Suntem copii și ne bucurăm de ce ne înconjoară, dar ne bucurăm în special de lumea basmelor. Poveștile ne deschid uși largi spre viitor. Iubiți-le și împrieteniți-vă cu ele! #OvidiuRo #100depovesti

Cu ajutorul poveștilor puteți alunga plictiseala și monotonia, vă puteți înveseli ziua. Câțiva copii de la Grădinița Mărțișor ne-au prezentat cărțile lor preferate. #OvidiuRo #100depovesti

  • Grupa mică 1 a desfășurat activitatea „O zi cu semnificație” prin prezentarea unei cărți preferate. Fiecare copil a adus o carte preferată pe care a prezentat-o colegilor.
  • Grupa mică 2: Suntem mici, dar mari doritori de cunoaștere. În povești găsim o lume magică cu ajutorul căreia putem descoperi lucruri noi și putem deveni personajele dorite.
  • Grupa mijlocie 1: ” O zi cu semnificație” la grupa noastră a constat în realizarea unei machete având la bază una din poveștile prezentate anterior. Universul poveștilor este întotdeauna prilej de bucurie pentru toată lumea, iar cei mici au profitat din plin de cel creat de ei înșiși.
  • Grupa mijlocie 2: Vino într-o lume de vis ,de magie și de bucurie. Unde este? În lumea minunată a poveștilor. Este locul în care te poți transforma în ceea ce-ti dorești: print, prințesă, vrăjitoare sau cavalerul care salvează domnița din Castelul fermecat. Poveștile ne ajuta sa ne dezvoltam creativitatea imaginația și nu în ultimul rând limbajul. Poveștile ne fascinează copilăria.
  • Copiii de la Grupa mare 4 in fiecare luni au desfasurat activitatea ”Ziua cartii preferate si a personajului preferat”. Pe rând, câte un copil alege povestea saptamanii si isi prezinta personajul preferat aducand marionete, plusuri, jucarii sau chiar desene cu personaje preferate. Miercuri este ”Ziua imprumutului de carti”, când copiii imprumuta pentru acasa carti sa le citeasca in familie sau aduc de acasa carti pe care le citim impreuna. Noi citim oriunde si oricand….in clasa, acasa, in parc, individual, in grupuri mici sau toti impreuna. Pentru noi nu conteaza motivul sau timpul, ceea ce stim este ca ne place sa citim si o facem mereu!
  • Deoarece copiii din Grupa Mare 2 desfasoara activitatea “Cartea mea speciala” in fiecare zi de marti, cei mici aleg cartile din gradinita pe care le indragesc cel mai mult pentru a fi citite, iar in functie de lectura aleasa de ei, in fiecare vineri confectionam mini-carti, copii fidele ale cartilor citite.
  • Grupa Mare 3- Lumea poveștilor: ce poate fi mai frumos decât să te transformi în ce dorești, sa intri într-o lume imaginară, plina de surprize și magie? Fie că suntem cavaleri, prințese sau alte personaje, putem sa ne dezvoltăm creativitatea și imaginația dar și să găsim rezolvare la problemele apărute, ajutându-ne să ne dezvoltăm și modelam personalitatea!