Proiect Educațional Regional ”Școala Arborilor”

Cadrele didactice din Grădinița ”Mărțișor” s-au alăturat Proiectului Educațional Regional ”Școala Arborilor”, implementând acest proiect și cu ajutorul parteneriatului cu părinții, ei susținând activitățile desfășurate prin punerea la dispoziția cadrelor didactice a materialelor necesare.
1.În vederea aplicării proiectului, prima activitate desfășurată de preșcolarii grădiniței a constat în reciclarea plasticului și transformarea unor sticle în ghivece sau obiecte decorative menite să înfrumusețeze curtea grădiniței.
2. Activitatea cu numărul 2 a presupus realizarea unei acțiuni comune dedicate Zilei Internaționale a Pădurilor și Zilei Mondiale a Apei. Preșcolarii au ieșit în curtea grădiniței și cu cretă au colorat desene reprezentative acestor momente.
3. Activitatea 3 a fost marcată de realizarea unor căsuțe pentru păsărele din materiale recliclabile și amplasarea acestora în spațiul din curtea grădiniței. De asemenea, preșcolarii au reciclat selectiv diverse obiecte din hartie, plastic sau sticlă.
4. Activitatea finală a constat în amenajarea unui spațiu din curtea grădiniței și înfrumusețarea acestuia folosind obiectele decorative confecționate din materiale reciclabile în cadrul activităților precedente, dar și a unei flori decorative realizată din sticle de plastic colectate și aduse de părinți.
Concluzionând, cadrele didactice de la Grădinița ”Mărțișor” confirmă că de-a lungul activităților, preșcolarii au participat cu interes și au învățat importanța protejării mediului, cum putem refolosi materialele reciclabile pentru a le transforma în ceva folositor și au contribuit la înfrumusețarea spațiului din curtea grădiniței prin metode eco.

#IUBIMNATURA
#SCOALAARBORILOR
#SCOALA190